Естери. Жири

 23/03/2020

Тема:  Естери і Жири як представники естерів. Класифікація жирів, їхні хімічні властивості. 

Завдання:

1. Опрацювати §  21, 22 підручника. Переглянути навчальний відеофільм.  

Зробити конспект параграфів у робочому зошиті за планом:

                     Естери - це:

                      Загальна формула естерів:

                      Отримання шляхом реакції естеріфікації ( рівняння реакцї):

                      Властивості  естерів (стор 131):

                      Жири як естери, склад:

                      Класифікація жирів

                      Фізичні властивості жирів

                       Хімічні властивості: а) гидроліз, омилення ( рівняння реакції)

                                                            б) гидрогенування ( рівняння реакції)

                       Використання жирів

                        Біологічна роль жирів

Виконати завдання № 161, 162, 164 (за бажанням), 167 (це цікаво!)

 Демонстрації

8. Відношення жирів до води та органічних розчинників.

9. Доведення ненасиченого характеру рідких жирів (віртуально).

 

Фотозвіти конспекту та вправ надіслати  до 30/03/2020 на електронну адресу вчителя

 

За бажанням підготувати проект – дослідження:. Етери та естери в косметиці.

(до 06/04/2020)

 

30/03/2020

Для підготовки до контрольного оцінювання вимусите пройти Заліковий  тест.  За результатами його виконання  вам на вашу електронну адресу буде надіслана індивідуальна контрольна робота.

Котрольне оцінювання з теми Оксигеновмісні сполуки" 

 

  16/03/2020

Тема: Карбонові кислоти, їх поширення в природі та класифікація. Карбоксильна характеристична (функціональна) група. Склад, будова молекул насичених одноосновних карбонових кислот, їхня загальна та структурні формули, ізомерія, систематична номенклатура і фізичні властивості.

 Лабораторний дослід  1. Виявлення органічних кислот у харчових продуктах.

Хімічні властивості насичених одноосновних карбонових кислот. Реакція естерифікації.

Одержання етанової кислоти.

Хімічні властивості оцтової кислоти

1) Взаємодія з металами

2) взаємодія з лугами

3) взаємодія з карбонатами

4) дія на індикатори

5) реакція естеріфікації

 

Опрацювати §18, 19   Скласти конспект

Виконати завдання №140-146             (до 20/03)

Виконати тренувальну роботу «Підготовка до контрольної роботи»      (до 23/03)

 

 

 

2

Естери, загальна та структурні формули, систематична номенклатура, фізичні властивості. Гідроліз естерів.

 Навчальний проект     17. Етери та естери в косметиці.

 

             

3

Вуглеводи. Класифікація вуглеводів, їх утворення й поширення у природі.  

Навчальні проекти

13. Вуглеводи у харчових продуктах: виявлення і біологічне значення.              18. Біодизельне пальне.

30/03/2020

Опрацювати §  23, 24, 25

Завдання 170, 174, 175,181,184-186

(до 03/04)

 

  «Вуглеводи у харчових продуктах: виявлення і біологічне значення» 

( до 13/04)     

 

        Навчальний відеофільм       

 

Глюкоза: молекулярна формула та її відкрита форма. Хімічні властивості глюкози.

 Демонстрація  10. Окиснення глюкози амоніачним розчином арґентум(І) оксиду (за відсутності реагентів – віртуально).

Лабораторний дослід   2. Окиснення глюкози свіжоодержаним купрум(ІІ) гідроксидом.

6

Сахароза, крохмаль і целюлоза: молекулярні формули, гідроліз.

 

 

 

 

6

Сахароза, крохмаль і целюлоза: молекулярні формули, гідроліз.

30/03/2020

Опрацювати §  23, 24, 25

Завдання 170, 174, 175,181,184-186

(до 03/04)

 

  «Вуглеводи у харчових продуктах: виявлення і біологічне значення» 

( до 13/04)           

 

:)

Зображення відсутні